- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק תא"ק 54288-08
|
תא"ק בית משפט השלום תל אביב - יפו |
54288-08
7.2.2013 |
|
בפני : הדס פלד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: בנק דיסקונט סניף שדרות עמנואל |
: אתי אדיר |
| פסק-דין | |
זוהי תביעה כספית של בנק דיסקונט לישראל בע"מ (להלן: " התובע" או " הבנק") כנגד הגב' אתי אדיר (להלן: " הנתבעת"), בגין יתרת חובה בחשבון הבנק בסך של 53,111 ש"ח.
רקע
ביום 30.11.08 הגיש התובע את התובענה דנן, בהליך של סדר דין מקוצר, כנגד הנתבעת ובעלה, מר מימון אדיר (להלן: " מימון") - אשר הגישו בקשת רשות להתגונן.
בדיון מיום 22.6.10 שהתקיים בפני כבוד השופטת ורדינה סימון, הגיעו הצדדים להסכמה אשר לפיה בקשת הרשות להגן של מימון תידחה ויינתן נגדו פסק דין על מלוא סכום התביעה; ואילו לנתבעת תינתן רשות להתגונן.
על פי כתב התביעה, הנתבעת ובעלה ניהלו חשבון עו"ש אצל התובע (להלן: " החשבון" או " החשבון המשותף").
במסגרת חשבון זה, העמיד התובע לרשות הנתבעת ובעלה אשראים שונים, ובין היתר, הלוואה בסך של 30,000 ש"ח (להלן: " ההלוואה").
מאחר שהנתבעת ובעלה חדלו מלשלם את תשלומי ההלוואה, מימש התובע את זכותו להעמיד את החוב לפירעון מיידי ודרש כי תיפרע ייתרת החובה בחשבון, שעמדה על סך של 51,626 ש"ח.
הנתבעת ובעלה לא פרעו את החוב כאמור, ומכאן התביעה.
העובדות שאינן שנויות במחלוקת
1. החשבון נפתח בשנת 1987. עד לשנת 2006, הנתבעת הייתה הבעלים היחידי של החשבון, אך החל משנת 1993 היה מימון, בעלה של הנתבעת מיופה כוח בחשבון.
2. ביום 13.2.06, צורף מימון כשותף מלא לחשבון, כאשר נקבע כי חתימת כל אחד מבעלי החשבון בנפרד, מחייבת את החשבון. ביום 15.2.06, עם צירופו של מימון לחשבון הנתבעת, חתמו הנתבעת ומימון מחדש על מסמך תנאי חשבון העו"ש.
3. מימון היה באותה עת בעל השליטה בחברת בנייני לרום מ.י. בע"מ (להלן: " החברה"), אשר ניהלה אף היא חשבון אצל התובע (להלן: " חשבון החברה"). ביום 21.8.03, בטרם הצטרף מימון כבעלים בחשבון, חתם מימון על כתב ערבות מתמדת ללא הגבלה בסכום, לכל חובות החברה כלפי התובע.
4. הבנק העמיד לטובת החשבון המשותף הלוואה בסך של 30,000 ש"ח, על סמך בקשה לקבלת הלוואה שנחתמה על ידי הנתבעת ומימון ביום 29.1.07 (להלן: " ההלוואה").
5. בתחילת חודש יוני 2008, חשבון העו"ש היה ביתרת חובה בסך של כ-34,000 ש"ח, בחשבון המשותף היו פקדון סגור ותיק ניירות ערך.
6. ביום 19.6.08, פדה הבנק חד צדדית את הפקדון בסך של 190,000 ש"ח. (הרווח ממשיכת הפקדון עמד על 9,085 ש"ח והחיוב במס בגין הפקדון עמד על 1,362 ש"ח). הבנק העביר את הסכומים הנ"ל לחשבון העו"ש, ומיד לאחר מכן העביר את מלוא הסכום, 198,000 ש"ח, מהחשבון המשותף לחשבון החברה, לכיסוי יתרות החובה בו.
7. ביום 22.6.08, מכר הבנק את ניירות הערך בחשבון המשותף תמורת סך של 7,993.58 ש"ח. תמורת מכירת ניירות הערך הועברה לחשבון העו"ש, ומיד לאחר מכן העביר הבנק את מלוא הסכום, 8,000 ש"ח, מהחשבון המשותף לחשבון החברה, לכיסוי יתרות החובה בו.
8. בסך הכל, מימש הבנק חסכונות בחשבון המשותף בסך כולל של 206,000 ש"ח מהחשבון המשותף, ואת מלוא הסכום העביר לחשבון החברה.
9. בטרם הוגשה התביעה, העמיד הבנק את שארית ההלוואה בחשבון המשותף לפירעון מיידי.
תמצית טענות הצדדים
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
